Vill du prata med mig om en resa till solen?

Min syster skickade ett sms där hon berättade att hon satt i samma tågvagn som Anders Tegnell. 

”Han pratar i telefon om vaccin, regeringen och test.” Jag tänkte då att det är väl som alla vi andra. När träffar man en person utan att prata om covid? Man kan ju ibland utöka samtalsämnena genom att prata om riksdag och regering, för där händer ju mycket. Och just nu har flera i riksdagen blivit smittade. Så där fick vi in smittan igen 

När eller ska man säga om smittan försvinner. Vad ska vi då prata om?

Jag ringde en arbetskompis och vi började prata om alla som var smittade av covid för att sedan prata om vilka som slutat och vilka som fått nya jobb. Men jag är ju pensionär. Jag borde prata om annat.

Jag borde istället ringa och berätta om spännande resor vi ska åka på eller har varit på. Om den varma sanden mellan tårna eller de vackra historiska byggnaderna vi sett. Eller om det förhistoriska torget vi satt på och tagit en kopp kaffe på.

Under pandemitiden har jag kollat in resmål i Europa. Både spännande saker att se, trevliga boenden och hur man reser dit. Problemet är att nu kan jag inte välja längre. Det finns så många spännande ställen. Sen söker jag ressällskap. Visst är det roligt att åka med min man, men ibland skulle vi vilja ha något ressällskap med. Men vem skulle vilja åka med? Vem har tid och lust?

Runt omkring mig blir folk fortfarande sjuka i Covid. Familj, vänner och bekanta. Men inte vi. Men ju längre det tar, desto mindre törs jag drömma. När kan vi boka en resa? När kan vi gå ett helt gäng på en restaurang? När behöver vi inte vara rädd för närhet?

Det som kan vara farligt är att miljöfrågorna ibland glöms bort av alla restriktioner och politiskt rävspel. Och det gör ju också resande svårare. Ska vi ta tåget till Frankrike på nästa resa? Eller kan vi flyga?

Så som avslutning. Vad ska vi prata om efter pandemin? Vilka blir samtalsämnena då? Vädret? Eller miljön och integrationen. Eller spännande resmål och barnbarn. Eller en blandning?

Är du den som också vill ha ressällskap? Vill du göra en resa med oss? Eller bara dela erfarenheter av resmål och spännande utflykter?

Kommentera gärna, jätteroligt om du lämnar en kommentar.
Tyvärr får du inget mail när någon skriver svar på din kommentar, utan du måste komma tillbaka själv till bloggen och kolla om någon svarat på din kommentar.


Vill du veta när nästa blogginlägg kommer. Anmäl dig här!

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *