OS, vinnare och lycka.

Jag älskar att se på skidåkningen på tv. Längdåkning och Skidskytte handlar det om för mig. Hur blir det med medaljer? Ska dom lyckas?

Det går upp och det går ner för våra stjärnor. Allt de kämpat för i fyra långa år kan gå åt skogen eller kan lyckas. Tårar, glädjeskutt eller enorm trötthet. 

Vi människor älskar att tävla med varandra. Vem är bäst på jobbet? Vem har högst lön? Vem är snyggast? Vem är mest lyckad?

Ju mer man vinner desto lyckligare är man, eller hur? Kanske för en kort sekund, men sedan behövs något mer.

Jag har sällan vunnit någon tävling. Varken i snygghet eller i duglighet eller i lön. Som ni vet kämpar jag med mitt skrivande. Jag önskar att något bokförlag ska uppskatta någon av mina manus. Men icke. Inte ens där är jag vinnare.

Men samtidigt. Min lycka handlar inte om detta. Är lycka en kort känsla eller en långvarig tillfredställelse? Kan vara både ock. Men jag strävar efter det långvariga. 

Men inte dess då mindre beundrar jag alla OS deltagare. De har kämpat så hårt. En del vinner, men de flesta gör det inte. Men alla kämpar. Att kämpa är mycket viktigare än att vinna. 

Så gör jag med mitt skrivande. Jag kämpar och det är ganska tillfredställande. Något annat som är tillfredställande och ger mig lycka är att träffa vänner.

Så nu ska jag strax gå ut och äta lunch med en gammal kollega. Det är roligt och tillfredställande. Är det detta som är lycka?

Kommentera gärna, jätteroligt om du lämnar en kommentar.
Tyvärr får du inget mail när någon skriver svar på din kommentar, utan du måste komma tillbaka själv till bloggen och kolla om någon svarat på din kommentar.


Vill du veta när nästa blogginlägg kommer. Anmäl dig här!

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *