Gör något gott varje dag

Jag läste en text av Tomas Sjödin. Han berättade om en äldre dam som varje kväll funderade om hon gjort något gott denna dag. När hon kände att hon gjort det var hon tillfreds med dagen. Jag funderade på detta. Det låter ju bra att göra gott mot andra varenda dag. 

Vad har jag gjort? Vad kan jag göra nu när jag har en lite avskalad vardag. Jag träffar ju inte så många varje dag och det är ju faktiskt det bästa för andra. Men räcker det för att känna att man gjort bra för andra. Det jag gjort bra idag är att jag inte träffat andra. Visst låter det konstigt. Men det är ju faktiskt sant.

Men vad mer kan man göra? Man kan ju faktiskt hålla kontakt med andra ändå. Hålla kontakt med de som måste vara isolerade eller de som bara får ha begränsat fysisk kontakt. För social kontakt kan vi ha.

Idag skickade jag ett mail till en gammal vän jag inte haft kontakt med på länge. Det kändes bra, i alla fall för mig. Det kanske var gott för mig. Jag är väldigt dålig på att ringa till människor jag inte så ofta har kontakt med. Men skriva gör jag gärna. Jag har inget emot att prata i telefon med dem, men att ta initiativet att ringa, det finns en spärr i min kropp. 

Har du ringt till någon idag? Eller skrivit ett mail eller ett brev? Eller bara ett kort meddelande att du tänker på henne/honom. Ge den personen en extra solstråle genom att du tar kontakt.

Så min uppmaning är: Håll extra mycket social kontakt och mycket lite fysisk kontakt. Vem tror du skulle bli glad av att du tog kontakt idag?

Intresserad att följa min blogg? Du kan få meddelande varje gång det kommer ett nytt inlägg.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *