Att skriva en roman – konflikter och drömmar

Jag har nu skrivit mer än 4500 ord och ska strax börja med kapitel fyra. Jag läser en virusskrivskola med Åsa Hellberg. Sista lektionen skrev hon om konflikter. Det är en viktig del av en bok. Det finns så många konflikter att välja. Konflikter med föräldrar, syskon, make/maka, grannar eller konflikter med invandrare, klasskamrater eller arbetsgivare.

Idag mår många dåligt. De känner sig inte sedda eller få inte möjlighet att vara sig själva. Läste någonstans att var tionde kvinna blir misshandlad av sin man. Har du tio kvinnliga vänner så borde alltså en av dessa bli misshandlad. Men troligtvis ser du inte tecknen, för de är så duktiga att dölja detta. De känner sig ofta misslyckade och vem vill visa sig misslyckad för någon annan?

Jag har en dröm. Den drömmen har funnits med mig sedan min barndom. Det är drömmen att skriva en bok. Men denna dröm handlade ju inte bara om att skriva utan också att ge ut en bok. Men trots att jag skrivit tre, har inget förlag nappat. Men jag vägrar känna mig misslyckad. Jag fortsätter istället att skriva på min fjärde.

Jag upptäckte att när jag skrev häromdagen, så gick Amanda, som huvudpersonen heter, iväg och tvättade händerna flera gånger. Jag tror det är en påverkan från Coronakrisen. 

Jag har också funderat hur denna kris ska påverka innehållet. För jag tror att vardagen kommer att vara en del förändrad. Men jag vet inte riktigt hur.Hur tror du att Coronakrisen kommer att påverka vårt samhälle? Kommer det att komma något positivt ur detta?

Nu kan man bli påmind när det kommer nya inlägg. Så vill du följa mig, så gör det här.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Jag tror absolut att det här kommer påverka oss länge framöver. Dels det ekonomiska som vi kommer få dras med längre. Kanske leder det också till att vi bygger mer skyddsnät för att undvika sådana ekonomiska krascher i framtiden! Sen hoppas jag att detta kommer påverka vårt miljötänk på längre sikt, nu ser vi att mycket går att göra. Och så hoppas jag att folk även efter detta ska inse hur otroligt viktig vårdsektorn är och att det ska märkas på deras arbetsmiljö & lön…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *