Att överleva ekonomiskt under krisen

Runt omkring mig finns företagare som blöder ekonomiskt. Restaurangbranschen, hotellbranschen, kultursektorn för att bara nämna några. Sedan är det alla som blir permitterade från företag som inte kan tillverka eller sälja längre. Jag blir imponerad av de företag som ställer om produktionen till handsprit eller skyddsmaterial. Eller de restauranger som börjar med takeaway ibland i samarbete med taxibolag. Jag har sett garnaffärer som erbjudit hemservice till äldre. Har du inget annat att göra så kan du sticka till barnbarnen har de tänkt.

Vi kanske ska passa på att göra julklappar till barnbarnen redan nu. Sticka en tröja. Skicka ett vackert kort till en fotoaffär och gör ett pussel av det eller snickra ett dockskåp. Köp in materialet från din lokala affär, så får dom en del av vinsten.

Men vad ska en kulturarbetare göra för att överleva. Det gäller att tänka utanför boxen. Att våga något nytt och att se behoven. Jag tror också det är lättare om man samrbetar.

Just nu är behoven av underhållning stort. Det gäller alltså att hitta nya sätt att gå ut med underhållningen, att även hitta sätt att tjäna pengar på detta. Spela in korta filmer, skriv texter, gör Coronamusik, ta kort av dig och katten varje dag, kanske med ett ”visdomsord”. Tänk om du får in en del pengar, de kanske täcker några utgifter. Jag förstår att detta inte är nog, men att försöka känns i iallafall bättre än att sitta still och bara vänta.

Själv tänker jag fortsätta blogga, men jag har ingen reklam, jag tjänar inga pengar, men jag har något roligt att göra.  (Eftersom detta inte är mitt leverbröd).

Men jag berättar gärna om andra som har hittat nya vägar. Berätta gärna för mig så berättar jag vidare. Nu kommer jag lägga in en möjlighet att få påminnelse om nya inlägg, så du får en möjlighet att fortsätta att följa mig. Anmäl dig!

Du kanske också gillar

4 kommentarer

  1. Tar gärna emot boktips, de måste Du väl vara expert på…alla tips är bra så här i karantäntider kramisat

  2. Har du sett karaktänsessions som Lina Hedlund dragit igång? De har dragit ihop ett gäng vid två tillfällen, spelat i hennes vardagsrum en timme. Visserligen inget som de får betalt för. Men oj vad omtyckt det verkar vara. Det har varit väldigt kul att se! Martin har också varit med.😜😍😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *