Och älven flyter sakta förbi

“Luckan stängdes med en smäll. Ljuset försvann helt och kvar fanns bara ett kompakt mörker och doften av jord. Smärtan kom i vågor som brännande eldslågor som blåste åt olika håll och nådde kroppens olika delar. Var detta mitt öde? För vem skulle rädda mig? “

Under tiden jag lagt undan mitt manus som jag skrev om i tidigare blogginlägg, börjar jag om med ett gammalt manus som jag inte fått något förlag att nappa på. Det som står längst uppe är början på det manuset. Mitt arbetsnamn på boken är “och älven flyter sakta förbi.”

Jag går nu igenom hela manuset. Ändrar ordning, skriver om och ändrar igen. Jag tror på manuset, så jag ger inte upp. Efter mina redigeringar behöver jag nya testläsare. Har haft hjälp av två lektörer, men trots mina ändringar då, så lyckades jag inte. Men vem har sagt att jag ger upp. Inte jag.

Tänk vilken förmån att faktiskt ha tid att göra detta. Samtidigt har jag gjort en surdeg. Eller gjort en deg av en färdig surdeg. Jag gillar surdegarna som finns i påsar på affärerna, som sparar in massor av tid och riktigt gott blir det. Först en deg, sen jäsa i 60 minuter, sen vända på degen, jäsa igen, baka ut och jäsa igen innan gräddning. Tar lite tid, men jag har ju det nu. Vilken förmån.

Men tillbaka till skrivandet. Jag behöver alltid folk som kan läsa mina texter. Vill du vara testläsare? Törs du vara kritisk och samtidigt pedagogisk? Kritiken måste ju ge influenser att förändra. Har du tid? Jag skickar alltid med några frågor till testläsare att utgå ifrån. Men jag ger aldrig så mycket tid för testläsaren, då jag vill snabbt kunna jobba vidare.

Vad upptar din tid? Vilka intressen har du?

Kommentera gärna. Tyvärr får du inget mail när någon skriver svar på din kommentar, utan du måste komma tillbaka själv till bloggen och kolla. Men jag försöker alltid skriva svar på kommentarerna.


Vill du veta när nästa blogginlägg kommer. Anmäl dig här!

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *