Denna gång hoppas jag det blir grönt ljus

“Det ringde på dörren. Amanda stannade upp mitt i en rörelse. Vem kunde det vara. Hon tvekade att öppna. Det puttrade på spisen, i ugnen hade hon just stoppat in en plåt och hon vispade majonnäs för fullt.”

Så börjar det nya manuskriptet jag skrivit färdigt. Jag har anlitat två testläsare i detta inledande skede bara för att få se att den är läsvärd och att jag inte missat något viktigt. Den första testläsaren har lämnat sina kommentarer. (Mycket positiva :-))Men jag gör inget mer just nu. Först ska den andra testläsaren få lämna sina kommentarer.

Vad händer sedan. Jag kommer att rätta till felaktigheter och sådant de påpekat. Sedan läsa igenom texten igen. Sedan kan det bli fler testläsare eller annan hjälp innan det är dags att skicka till förlag.

Sedan får man vänta på mailet. Så här har mailet sett ut för tidigare manus.

Tack för att vi fick läsa ditt manus. Tyvärr har vi nu beslutat att tacka nej till erbjudandet om utgivning. Varje år får vi in cirka 1 000 svenska manus och utgivningsförslag till förlaget och av dem ger vi endast ut ett fåtal.

Men jag hoppas på att jag lyckas denna gång. Jag hoppas på grönt ljus!

Kommentera gärna. Tyvärr får du inget mail när någon skriver svar på din kommentar, utan du måste komma tillbaka själv till bloggen och kolla.
Vill du veta när nästa blogginlägg kommer. Anmäl dig här!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *