Att skriva med mål

Under denna tid har det dykt upp många idéer av vad man kan göra, när många möjligheter till umgänge, kulturaktiviteter och resor är stängda. Fick häromdagen ett tips på en virusskrivskola som författaren Åsa Hellberg startat. Där skriver hon en hel del roliga råd, som kanske inte alltid följer gängse normer. Men ett av råden hon skrivit är att sätta mål. Jag har funderat på vad mitt mål är. Jag bestämde mig då att mitt mål är att få ett utkast klart senast 1 september. Det innebär ca 3500 ord per vecka. Jag har hitintills denna vecka skrivit 2040 ord. Vi får väl se hur det går. Annars får jag justera målet.

Jag vill nämligen känna att det är roligt att skriva och inte så det känns som jag fått ett nytt jobb. Dessutom vill jag inte ha fasta dagar eller scheman. Det var det jag vill lämna när jag blev pensionär.

En av de svåraste sakerna att skriva är att få ett utseende på personerna. Amanda heter huvudpersonen. Men hur hon ser ut vet jag inte än. Ska börja titta igenom bilder, som kan ge mig inspiration.

Nu ska jag skriva några hundra ord till eller så tar jag en kopp kaffe först.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *