Att skriva en roman

Jag har alltid tyckt om att fantisera ihop historier. Jag kommer att berätta mer om detta senare. Jag skrev min första roman under slutet av 1990-talet. Sedan försökte jag få några förlag att nappa på mitt manus, men de sa alla nej. Detta gjorde att jag inte ville börja med något nytt projekt. Men en dag bestämde jag mig för att ge ut boken ”Den gröna linjen” på egen hand (har inget med vegetarisk mat eller tunnelbana att göra), så jag kunde fokusera på en ny bok.

Jag skrev därefter en bok med titeln ” Och älven flyter sakta förbi”. Inte heller den har jag lyckats sälja in till något förlag. Har sedan fortsatt med ”Även det dolda ska synas”, den har jag ute hos några förlag nu. Men även den säger de flesta nej till, men jag hoppas än.

Har jag misslyckats? Nej, jag har lyckats skriva tre hela romaner. Oavsett vad förlagen säger så är historierna fascinerande. Men jag behöver tydligen bli en bättre skribent. 

Att bli en bättre skribent tror jag man blir med träning och att läsa andras böcker. Jag har även gått några kurser och haft hjälp av lektörer, så en dag…

Nu när Coronaviruset gjorde att vår resa blev inställd (se inlägget Avbokad resa) kan jag istället fokusera på skrivandet. Men denna gång försöker jag börja med ett synopsis. Jag skriver ned vad de olika kapitlen ska innehålla. Jag försöker lära känna alla karaktärer och även undersöka var jag behöver göra mer research. Så vi får väl se.

Du kanske också gillar

1 kommentar

  1. Jag tycker i alla fall väldigt mycket om dina historier – jag har haft svårt att sluta läsa de jag har fått äran att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *