Att lämna jobbet

Det var mer än två månader sen jag lämnade jobbet. Men idag stängdes den sista länken. Mitt mailkonto stängdes. Jag har visserligen inte fått några nya mail på länge, men det var en så tydlig påminnelse om att det var slut. Jag har funderat hur jag känner inför detta. Nej, jag saknar inte jobbet. Saknar inte att måsta ställa väckarklockan och stiga upp i ottan. Jag saknar inte stressen inför stopptider eller konflikter.

Vad saknar jag då? Ja, naturligtvis det sociala livet. Samtalen, snälla ord, kramar och problemlösande. Jag och Bosse satt och pratade om vad vi fått med oss från yrkeslivet. Vissa delar hade varit mycket krävande, som när det var en pågående konflikt under ett helt år. Eller när jobbet kändes så enahanda att jag bara räknade minuterna varje dag. Men vi minns också utmaningar som vi lyckades med. 

När jag fick frågan vilka jobb som varit mina bästa, så blev det ändå det sista som varit bäst. Utmanande, men med ständigt stöd och positiva vänner runt omkring. När man tillåts testa och när man känner att man växer, då är ett jobb bra.

Numera får jag hitta egna utmaningar och det är också spännande.

Vill du veta när nya blogginlägg kommer? Anmäl dig här!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *