Semester i Sverige

Att ha sin semester i Sverige är ju inte så dumt. Jag blev inbjuden till en facebookgrupp som heter Svemestra – alla Sveriges smultronställen, där dyker det verkligen upp spännande och fina ställen.

Jag började då tänka vilket smultronställe jag har. Det oväntade svaret i mitt huvud var: Viktoriakyrkan. En plats jag bara varit två gånger på, men det gav en mersmak. Viktoriakyrkan finns i Sorsele kommun. Byggdes på 30-talet utan att det ens fanns en väg dit. 1973 byggdes en väg nära Viktoriakyrkan, så nu är det bara att gå på en stig och över en spång på cirka 500 meter för att få komma dit.

Kyrkan ligger högt på en kulle och man tittar ner över Juktån. Inget ställe man bara råkar fara förbi om man inte är fiskare vill säga. När jag var där första gången, strax efter vägen byggts följde jag med några från Svenska kyrkan. Det var en Gudstjänst inne i kyrkan och sedan gick alla ut i det vackra vädret. Solen sken, det var grönt på ängen och den var fylld av färggranna blommor. Nedanför kunde man se Juktån.

Alla stämde i med psalmen Härlig är jorden och aldrig har den känns så riktig. Det blev magiskt.

Några bilder har jag inte från Viktoriakyrkan, så jag har hittat ett gammalt vykort. Googla gärna för att se fler bilder av kyrkan.

Vilket är ditt smultronställe?

Jag kommer med flera svenska smultronställen snart.

Vill du veta när nästa blogginlägg kommer. Anmäl dig här!

Du kanske också gillar

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *