Pensionärsliv

Vad gör vi som pensionärer jag och Bosse. Tänkte berätta lite mer om våra dagar. Bosse är ju en handlingens man. Han vill jobba med händerna. Just nu är vi i stugan och han spikar, sågar och skruvar. Det är en dörr som ska flyttas. Det är staket som ska göras. Det är vatten som ska fixas. Sitter jag bara bredvid och tittar på? Jag har sågar lite, skruvat fast några bräder, men inte så mycket. Vi hjälps åt när vi behöver vara två, eller om jag upptäcker nåt jobb som passar bra till mig. Men jag har själv valt att satsa på skrivandet i första hand. För just nu går det så bra att skriva och då måste man passa på.

Jag skriver på min roman, jag skriver på min blogg och från förra veckan jobbar jag ju dessutom en del på universitetet och hjälper till med en del ekonomiska problem.

Igår tog jag en fotoskogspromenad. Jag försöker fota fina bilder från skogen. Jag har bara min mobilkamera, så det är en utmaning, men man kan fota mer än vad man tror med den. Det är roligt att försöka få fina bilder.

Igår kväll lagade jag en trerätters middag åt oss. Jag gillar att laga mat och speciellt när man har tid att göra det. Så synd bara att det är Coronatider annars hade jag velat bjuda hem folk på middag. Men bara det blir uteväder så.
Kanske någon av er vill komma och äta. Lite farligt är det då jag ofta testar nya saker. Ibland blir det gott, ibland inte lika gott.

Jag tror att mitt pensionärsliv kommer att bli olika under olika perioder. Just nu är det skrivande främst som är mitt projekt. Men en annan tid kanske jag börjar med andra projekt. Att ha skrivande som projekt passar ju dessutom ypperligt när man ska hålla sig för sig själv.

Vill du veta när nästa blogginlägg kommer. Anmäl dig här!

Du kanske också gillar

1 kommentar

  1. Kul att läsa vad de nya pensionärerna har för sig. Just nu är vi på Västbolandet, ja vi har ju varit här sedan 11 mars. Idag håller vi på i ”trädgården” i skogen med ditten och datten. Idag på pingstafton har myggorna kommit, och stora är dom. Vi hoppas det blir lika lite mygg i år som de senaste åren. Ja det är trist med den här Coronagrejen, för mig är det inte så farligast vara i karantän det går sämre för Kenneth.Vi har en kul grej attan fram emot. Det blir bröllop i sommar. Charlotte gifter sig med sin Kenneth, det blir ett lite annorlunda bröllop för att det är i Coronatider. Det blir säkert bra. Vi har sett er sändning från Umeå då du och Bosse var med. Jättefin stund. Nej nu måste jag tillbaka till göromålen…
    Hejdå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *