Krisen kommer

Igår var vi ut och åt på en popup-restaurang som Restauranghögskolan har. Jättegott, mycket trevlig service, men hur handlar man i kris? Helt plötsligt reser sig Bosse och ropar: Det brinner.

En stor ljuslykta hade blivit för varm. Glaset knäcktes och det varma stearinet rann ut på golvet. Värmen gjorde att eldslågor slog upp på golvet. Alldeles bredvid ljuslyktan hängde långa gardiner.

Efter ett tag kom en av studenterna fram med lite vatten och hällde över golvet. Det löste sig, inget allvarligt hände, men man får sig en tankeställare.

På jobbet som jag just slutat, tog vi det på allvar detta med kris. Vi hade brandövningar ganska ofta och de flesta visste vad de skulle göra när något hände. Men på andra arbetsplatser har jag varit med om att folk stannat kvar, trots brandalarmet. ”Äsch, det var bara falskt alarm, eller brandövning”, har dom sagt. Men hur vet dom det? Hur vågar dom riskera sitt liv eller kanske andras?  

Vi måste öva, för att klara av det om det verkligen händer. Så min uppmaning är att ta det på allvar nästa gång ni har en brandövning. Pusha dina kollegor att göra på samma sätt. Det kan vara livsavgörande.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *